وکیل متخصص چک

امروزه چک از جمله اسناد تجاری به شمار می رود که در چرخه اقتصاد و تجارت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به گونه ای که بسیاری از معاملات نه تنها از طریق پول نقد بلکه به واسطه چک صورت می گیرد. بنابراین، آشنایی با قوانین مربوط به چک و نحوه استفاده و چگونگی وصول آن الزامی می باشد. به علاوه، به کارگیری فرد آگاه در این زمینه،مانند یک وکیل متخصص چک می تواند از بروز مشکلات بعد پیشگیری و وصول چک را به مراتب آسان تر کند.

طبق آنچه در ماده 310 قانون تجارت ذکر شده است: چک نوشته ای که به موجب آن صادر کننده وجوهی را که نزد محال علیه (محلی که پول در آن قرار دارد مثل بانک) دارد، کلا یا بعضا مسترد و یا به دیگیری واگذار می نماید. به بیان ساده تر می توان گفت چک نوشته ای است که به موجب آن صادر کننده می تواند تمام یا قسمتی از پولی را که نزد بانک دارد پس بگیرد یا به شخص دیگری واگذار نماید.

انواع چک

چک به عنوان یک سند تجاری متداول در معاملات انواع مختلفی داشته که هر کدام در جایگاه خود دارای ویژگی و کارایی خاص می باشد.

چک عادی

چکی است که صاحب حساب آن را در وجه سایر افراد صادر می کند. این نوع چک اعتبار پرداختی خاصی ندارند و تنها به اعتبار صاحب حساب می توان اطمینان کرد.

چک تایید شده

برخلاف چک های عادی این چک ها از اعتبار پرداختی بالاتری برخوردار هستند، زیرا بانک وجود وجه چک را در حساب تایید می کند. به این ترتیب که حساب صادر کننده را به میزان مبلغ مندرج در چک جدا و مسدود می کند و جه تایید شده را تنها به دارنده چک پرداخت می کند.

چک تضمین شده یا بانکی

چکی است که به تقاضای مشتری توسط بانک صادر می شود. یکی از مزایای اصلی این نوع چک تضمین پرداخت وجه توسط بانک است.

چک مسافرتی

چکی است که توسط بانک صادر و وجه آن در هر یک از شعب آن بانک توسط نمایندگان و کارگزاران آن پرداخت می گردد.

چک سفید امضا

چکی است که توسط صادر کننده امضا شده است اما نام دارنده، تاریخ چک و سایر موارد در آن قید نشده است.

چک مدت دار

چک یا وعده دار چکی است که امروز برای مدتی بعد صادر شود و تاریخ صدور و سررسید آن متفاوت باشد.

چک رمزدار و بین بانکی

اصولا چک بانکی با درخواست صاحب حساب توسط بانک صادر می شود. این چک قابل وصول به شکل وجه نقد نیست و مبلغ وجه به حساب بانکی شخص مورد نظر واریز می شود. صدور این نوع چک در وجه حامل امکان پذیر نیست.

چک برگشتی چیست و نحوه وصول آن چگونه است؟

هر زمان , به هر دلیل چک در بانک وصول نگردد , به آن در عرف عامیانه چک برگشتی میگویند که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد : 

از جمله آنکه موجودی حساب کافی نمیباشد و یا اینکه امضای صادر کننده چک با امضای مندرج در حساب بانکی وی تطبیق ننماید و یا ……

لذا در اینگونه موارد بانک موظف است, گواهی عدم پرداخت چک را با ذکر عنوان دلیل آن تنظیم کند و به دارنده آن ارائه دهد . 

در چکهای بنفش ( چک های جدید ) که صادر کننده چک وظیفه ثبت آن در سامانه صیادی را دارد , چنانچه این ثبت صورت نگیرد , بانک موظف به وصول و یا تحویل گواهی عدم پرداخت به دارنده نیست . چنین چکی دیگر مشمول امتیازت اسناد تجاری نبوده و صرفا یک سند بدهی مدنی است که با ارائه آن به مراجع قضایی میتوانید بدهی صادر کننده به خود را اثبات نمایید . 

و همچنین طرح شکایت کیفری و یا مراجعه به دوایر اجرای ثبت در خصوص این چک میسر نمیباشد .

نقش وکیل متخصص در زمینه چک چیست؟

دعاوی چک از حساسیت بالایی برخوردار هستند. اگر به درستی عمل نشود، ممکن است خسارت های مالی بزرگی به افراد وارد شود. بهترین وکیل دعاوی چک وکیلی است که با دانش و شناختی که از قوانین چک و رویه قضایی دادگاه ها دارد می تواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند. برای اینکه وکیلی در حوزه چک مسلط باشد، باید از قوانین مدنی و تجاری مطلع باشد. 

فرم درخواست مشاوره حقوقی